Щодо разової грошової виплати ветеранам війни

Від: 19 квітня 2023

Кожного року 05 травня ветерани війни отримували від держави разову грошову допомогу. Відтепер такі виплати здійснюватимуться щорічно не в травні, а в серпні – до Дня незалежності України 24 серпня.

Підставою для зазначених змін є Закон України №2983-ІХ «Про внесення змін до деяких законів України щодо разової грошової виплати ветеранам війни та жертвам нацистських переслідувань», згідно з яким щороку до Дня незалежності України ветеранам війни та жертвам нацистських переслідувань буде виплачуватись разова грошова виплата.

Порядок та розміри визначаються Кабінетом Міністрів України в межах відповідних бюджетних призначень, встановлених Законом України про Державний бюджет України на відповідний рік.

Наразі Міністерством соціальної політики України розроблений проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання виплати у 2023 році разової грошової допомоги, передбаченої Законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» і «Про жертви нацистських переслідувань».