22 лютого – День визволення Кривого Рогу від нацистських загарбників

Від: 22 лютого 2023

22 лютого – День визволення Кривого Рогу від нацистських загарбників

З нагоди 79-ї річниці визволення міста Кривого Рогу від нацистських загарбників 22 лютого 2023 року у Довгинцівському районі проведені урочисті церемонії покладання квітів до Братських могил загиблим воїнам та підпільникам по вул. Мальовничій (біля КГ №89) та у парку Залізничників.

Вшанувати пам'ять загиблих героїв-визволителів прийшли представники громадських організацій ветеранів району, депутати всіх рівнів, мешканці району.

Пам'ять воїнів, які віддали свої життя за мир і свободу рідної землі учасники мітингу вшанували хвилиною мовчання, після чого урочисто поклали квіти до монумента загиблим воїнам.

79 років тому українці звільнили свої землі від нацистських загарбників. Сьогодні, майже вісім десятиліть потому, вже нащадкам тодішніх героїв знову довелося стати до боротьби проти окупантів. Росія здійснила повномасштабне вторгнення та розв’язала війну проти суверенної країни.

Справжніми героями є ті, хто до останнього боронив свій дім і не боявся дати відсіч ворогу й у Другу світову війну, й у сьогоднішній російсько-українській війні.

Ми пам’ятаємо кожного. Слава героям України!

Боролись! Боремось! Поборемо!