Обговорення проекту Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні

Від: 23 вересня 2013

На єдиному Дні інформування, який відбувся 19.09.2013 з трудовим колективом Криворізької загальноосвітньої школи I-III ступенів № 65 та 20.09.2013 на  навчанні посадових осіб виконкому районної в місті ради обговорювався проект Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні. Під час зустрічей було наголошено на необхідності у кардинальних змінах системи місцевого самоврядування, яка виникла вже давно.

В Україні закладено конституційні засади місцевого самоврядування, ратифіковано Європейську хартію місцевого самоврядування, прийнято низку базових нормативно-правових актів, які створюють правові та фінансові основи діяльності цієї системи.

Одним із головних очікуваних результатів реформи місцевого самоврядування має стати підняття рівня довіри населення до державних інституцій, а це, в свою чергу, забезпечить поглиблення співпраці суспільства і влади. Адже метою Концепції є визначення напрямів, механізмів та строків формування ефективного місцевого самоврядування та територіальної організації влади, спроможної забезпечити надання якісних та доступних публічних послуг, задоволення інтересів громадян в усіх сферах життєдіяльності, а також узгодження інтересів держави та територіальних громад.