Штучно створена водойма - озеро «Солоне» не призначене для купання!

Від: 03 липня 2023

Літо, спека та бажання відпочити спонукають жителів міст проводити вільний час біля водойм. Проте багато громадян не розуміють всю відповідальність за власне життя та безпеку і надають перевагу відпочинку біля найближчої водойми, навіть якщо у ній заборонено купатися.

У Довгинцівському районі в балці між мікрорайонами «Східний – 1» та «Східний – 2, 3», розташована штучно створена водойма - озеро «Солоне».

Дане озеро не призначене для купання, оскільки має небезпечний рельєф дна, та не відповідає вимогам ГОСТу 17.1.5.02-80 «Гігієнічні вимоги до зон рекреації водних об'єктів».

З метою проведення інформаційно-роз’яснювальних заходів щодо заборони купання 03 липня 2023 року здійснено комісійний виїзд на озеро «Солоне» у ході якого посадові особи виконкому районної в місті ради встановили інформаційні щити з написом «Купатися заборонено».

Фахівець ВЗЗ з ПНС Криворізького району ЦЗД ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області пояснив дітям та відпочивальникам правила безпечного поводження на воді. Роз’яснив у чому саме небезпека купання у невідведених для цього місцях, та з огляду на небезпечний рельєф дна озера «Солоне» застеріг від пірнання у воду.

Дільничний інспектор відділення поліції №1 Криворізького районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області зосередив особливу увагу на постійному нагляді за дітьми, закликав батьків, у жодному разі не відпускати малюків самих бавитися до водойми і нагадав про небезпеку купання у нетверезому стані.

На жаль, більшість трагічних випадків трапляється саме в місцях, які не пристосовані для купання. Але найгірше в цьому те, що гинуть навіть діти. Тому цінуйте власне життя й бережіть життя своїх близьких!