Довгинцівська районна в місті рада та її виконавчий комітет висловлюють щирі співчуття рідним і близьким Земляного Миколи Федоровича

Від: 08 травня 2023


Довгинцівська районна в місті рада та її виконавчий комітет глибоко сумують та висловлюють щирі співчуття рідним і близьким Почесного громадянина міста Кривого Рогу

ЗЕМЛЯНОГО МИКОЛИ ФЕДОРОВИЧА

серце якого зупинилось 05 травня 2023 року.

Свою трудову діяльність він розпочав у 1958 році в будівельному управлінні тресту «Кривороріжаглобуд», пройшовши шлях від тесляра до начальника управління. У 1970 році став керуючим трестом «Криворіжіндустрбуд», з 1994 року – генеральний директор «Криворіжіндустрбуд».

Микола Федорович – заслужений будівельник України, він був цілою епохою для нашого міста. Під його керівництвом побудовано майже половина Кривого Рогу – найважливіші об’єкти промислового і цивільного призначення в Кривбасі: коксові батареї №№8-10 КХЗ, шахта №2 імені Артема, суриковий завод, корпуси інституту «Механобрчормет», ДП №9 КМК, швейна фабрика, міськмолокозавод №2, великі обсяги житлового будівництва, школи, лікарні, кінотеатри, міський діагностичний центр, зведена унікальна Пам'ятна дзвіниця на честь загиблих воїнів у роки Другої світової війни, і це далеко не повний список.

Робота Земляного М.Ф. відзначена високими урядовими нагородами орденом «Знак Пошани», двома орденами Трудового Червоного Прапора, орденами України «За заслуги» III і II ступенів. У 1980 році Земляному М.Ф. присвоєно почесне звання «Заслужений будівельник України».

Земляний Микола Федорович Почесний громадянин міста Кривого Рогу (1998 рік), повний кавалер відзнак виконавчого комітету Криворізької міської ради – нагрудного знаку «За заслуги перед містом». У 2014 році нагороджений нагрудним знаком «Гордість Довгинцівського району».

Він був депутатом міської ради десяти скликань та депутатом Довгинцівської районної в місті ради VІІ скликання.

Його смерть – це велике горе і втрата для Кривого Рогу.

Світлий, добрий спомин про Миколу Федоровича назавжди залишиться в серцях тих, хто його знав, любив і поважав. Світла пам’ять!