Важлива інформація для споживачів харчових продуктів
Від: 08 січня 2025
У зв’язку з воєнним станом в Україні діють тимчасові спрощення щодо маркування харчових продуктів, які виробляються із зміненою рецептурою через дефіцит сировини.
Що обов’язково має бути зазначено на маркуванні:
- Назва продукту
- Кількість у встановлених одиницях вимірювання
- Мінімальний термін придатності або дата «вжити до»
- Інформація про алергени чи інгредієнти, що викликають непереносимість.
Ці вимоги регулюються Постановою № 186 від 03.03.2022, що допомагає забезпечити продовольчу безпеку держави навіть у складних умовах.
Споживачі, будьте уважними та звертайте увагу на маркування, щоб захистити своє здоров’я!