Психологічна реабілітація, соціальна та професійна адаптація учасників АТО/ООС

Від: 08 лютого 2021

Психологічна реабілітація, соціальна та професійна адаптація учасників АТО/ООС

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 31.03.2015 року № 179 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів із соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції, осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, та постраждалих учасників Революції Гідності» учасники антитерористичної операції мають можливість пройти навчання, перенавчання або підвищення кваліфікації за рахунок коштів державного бюджету у професійно-технічних навчальних закладах, автошколах.

Заходи з професійної адаптації надаються учасникам антитерористичної операції з числа осіб, яким установлено один із таких статусів:

• учасник бойових дій;
• інвалід війни;
• учасник війни.

Крім того, органи соціального захисту населення відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів щодо психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції, здійснюють направлення учасників АТО/ООС до реабілітаційних установ, що проводять заходи з психологічної реабілітації.

За консультаціями звертатися до управління соціального захисту населення виконкому Довгинцівської районної в місті ради за адресою: вул. Дніпровське шосе, 16, каб. 209, тел.: 0681881010.