Цьогоріч минає 32 роки з дня виведення військ із Афганістану

Від: 12 лютого 2021

Цьогоріч минає 32 роки з дня виведення військ із Афганістану. Війна тривала майже 10 років та залишила невиліковну рану у серцях тих, хто брав участь у бойових діях, хто втратив друзів, синів чи батьків. Важкими дорогами афганської війни пройшли і наші криворіжці. Вони зберегли вірність військовій присязі та з честю виконали свій інтернаціональний обов’язок. Багато з них мають бойові нагороди. І ми вшановуємо тих, хто поліг у афганських ущелинах і вшановуємо тих наших воїнів, яким пощастило повернутися на рідну землю.

Традиційно у районі 12 лютого в церкві на честь Ікони Божої матері «Взискання загиблих» відбулася поминальна панахида за загиблими та померлими воїнами-інтернаціоналістами району. Також віддали данину пам’яті полеглим воїнам-афганцям на центральному кладовищі. Для членів сімей загиблих (померлих) воїнів організовано поминальний обід.

Голова районної в місті ради Ігор Ратінов звернувся до матерів та вдов зі словами вдячності за мужність, героїзм рідних та близьких під час виконання інтернаціонального обов’язку в республіці Афганістан. Також побажав присутнім здоров’я, довголіття, миру та злагоди.