Весняний благоустрій в районі

Від: 17 березня 2021

Весняний благоустрій в районі

В районі продовжуються роботи з благоустрою, ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ, приведення в належний санітарний стан об’єктів благоустрою після зимового періоду.
Виконкомом Довгинцівської районної в місті ради організовано прибирання близько 12 га територій загального користування.

Працівниками виконкому районної в місті ради постійно проводиться роз’яснювальна робота з мешканцями щодо захисту довкілля, благоустрою, поліпшення санітарного стану району та недопущення випадків складування сміття будь-якого походження поза межами контейнерних майданчиків або поруч з контейнерами для збору сміття.

Нагадуємо, що відповідно до п.3.6.3.14 Правил благоустрою в м. Кривому Розі, затверджених рішенням Криворізької міської ради від 21.10.2015 № 4038, суб’єкти господарювання, органи самоорганізації населення, громадські об’єднання, мешканці міста – на земельних ділянках, наданих їм на праві власності чи користування, закріпленій території за укладеними договорами з балансоутримувачем, присадибній ділянці зобов’язані прибирати й утримувати територію від межі відведеної земельної ділянки до проїжджої частини вулиці, а у випадках, коли відведена земельна ділянка не межує з проїжджою частиною вулиці або відстань до проїжджої частини вулиці значна – на відстані 15 м від межі відведеної земельної ділянки.

У разі виникнення бажання ініціативної групи мешканців реалізувати своє волевиявлення шляхом сприяння в утриманні території району в належному санітарному стані або ліквідації осередків стихійних сміттєзвалищ, виконком районної в місті ради гарантує підтримку на всіх етапах заходу.

УВАГА! ПОПЕРЕДЖЕННЯ!

У разі виявлення сміття на територіях, які знаходяться на обслуговуванні організацій, що надають послуги з утримання будинків та прибудинкових територій, а також власників садиб та присадибних ділянок, їх буде притягнуто до відповідальності, шляхом накладання штрафних санкцій.

Відповідно до чинного законодавства, адмінкомісія накладає штраф на громадян у розмірі від 340 до 1360 гривень, на посадових осіб, громадян-суб’єктів підприємницької діяльності від 850 грн. до 1700 грн.