Круглий стіл з нагоди 35-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС

Від: 20 квітня 2021

Круглий стіл з нагоди 35-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС 

20 квітня 2021 року з нагоди 35-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС у виконкомі Довгинцівської районної в місті ради відбулась зустріч активістів громадських організацій з представниками органів виконавчої влади, органів охорони здоров’я та відділу обслуговування громадян № 12 (сервісний центр) Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області.

До учасників круглого столу зі словами вдячності та глибокої шани звернувся голова Довгинцівської районної в місті ради Ігор Ратінов, наголосивши, що подвиг, здійснений нашими земляками та їхніми побратимами, є безсмертним, адже вони ціною власного життя і здоров’я змогли здолати страшну трагедію ХХ століття.

Під час зустрічі у форматі «круглого столу» присутні обговорили найболючіші питання сьогодення. Зокрема, мова йшла про соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, про компенсаційні виплати, медичне забезпечення, забезпечення безкоштовними ліками та санаторно-курортним лікуванням, а також про пенсійне забезпечення учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС.

Мета «круглого столу» – посилення уваги до повсякденних потреб жителів району, які мають статус потерпілих та учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, виявлення соціальних проблем та їх вирішення.

За підсумками круглого столу очільник району наголосив, що не дивлячись на складну ситуацію в країні, незмінним залишається пріоритетний напрямок щодо посилення уваги до повсякденних потреб жителів району, які мають статус потерпілих та учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, удосконалення системи соціального захисту зазначеної категорії громадян, поліпшення рівня їхнього життя та добробуту.