26 квітня – День Чорнобильської трагедії

Від: 26 квітня 2021

26 квітня – День Чорнобильської трагедії

Сьогодні, 26 квітня, минає 35-й рік з дня аварії на Чорнобильській атомній електростанції – однієї із наймасштабніших техногенних катастроф в історії людства.

Вшанувати пам’ять постраждалих від атомної стихії до пам’ятного знаку «Криворіжцям - постраждалим при ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС» прийшли голова Довгинцівської районної в місті ради Ігор Ратінов, активісти громадських організацій «Довгинцівська районна організація Криворізької міської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» та громадської спілки «Криворізьке об’єднання ветеранів та осіб з інвалідністю «Чорнобильці – разом!», вдови померлих учасників ліквідації аварії на ЧАЕС та представники Довгинцівської районної організації ветеранів.

Хвилиною мовчання і квітами, які лягли до підніжжя пам’ятного знаку, учасники заходу вшанували пам’ять загиблих та померлих героїв, які ціною власного життя та здоров'я, без вагань та роздумів, ліквідовували наслідки аварії на Чорнобильській АЕС. Усвідомлюючи всю складність ситуації, нехтуючи власною безпекою, вони ступили назустріч неприборкуваному смертоносному лиху, щоб зберегти життя мільйонів людей не лише у нашій державі, а й на всій планеті.

Ми низько схиляємо голови перед неоціненним людським подвигом цих людей, що назавжди залишиться у пам’яті українського народу.

Вічна вдячність живим і світла пам'ять загиблим!