Інформація про психологічну реабілітацію учасників АТО

Від: 12 травня 2021

Інформація про психологічну реабілітацію учасників АТО

Управління праці та соціального захисту населення виконкому Довгинцівської районної в місті ради доводить до відома учасникам АТО про Порядок проведення психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) таких осіб затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2017 р. № 1057.

Метою і завданнями психологічної реабілітації є:

- збереження або відновлення фізичного та психічного здоров'я отримувачів послуг;

- досягнення соціально-психологічного благополуччя;

- зниження частоти та тяжкості наслідків перенесених бойових психічних травм у формі гострих стресових реакцій;

- запобігання інвалідності;

- профілактика агресивної та само руйнівної поведінки.

Для отримання послуг з психологічної реабілітації учасники АТО, члени їх сімей та члени сімей загиблих (померлих) таких осіб письмово звертаються до органу соціального захисту населення за місцем реєстрації або за місцем фактичного проживання (перебування).

Послуги із психологічної реабілітації надаються учаснику АТО окремо або в комплексі з іншими оздоровчими, фізкультурно-спортивними, санаторно-курортними, медико-психологічними та соціальними послугами. Учасникам АТО, які бажають пройти психологічну реабілітацію, надається безоплатний проїзд до місця проведення психологічної реабілітації.

У разі виявлення бажання щодо проходження психологічної реабілітації звертатися до управління праці та соціального захисту населення виконкому Довгинцівської районної в місті ради за адресою: вул. Дніпровське шосе, 16, каб. 209, тел.: 0681881010.

Перелік суб'єктів надання послуг із психологічної реабілітації учасникам антитерористичної операції та постраждалим учасникам Революції Гідності
станом на 12.05.2021