Соціальний захист дітей, які залишились без батьківського піклування

Від: 14 травня 2021

Соціальний захист дітей, які залишились без батьківського піклування

З метою забезпечення посиленого контролю за станом утримання та виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в дитячих будинках сімейного типу та уникнення попередження виникненням надзвичайних ситуацій спеціалістами служби у справах дітей виконкому Довгинцівської районної в місті ради спільно з залученням суб’єктів взаємодії постійно здійснюється контроль за умовами утримання дітей. Під час спілкування з дітьми та батьками-вихователями наголошується на необхідності дотримання правил пожежної безпеки у побуті, про заборону залишати без нагляду дітей, оскільки це може призвести до трагічних наслідків.

Спеціалістами служби у справах дітей спільно з фахівцем відділу забезпечення заходів з попередження надзвичайних ситуацій у м. Кривий Ріг центру забезпечення діяльності ГУДСНС України, завідувачем відділу з питань мобілізаційної роботи, надзвичайної ситуації та цивільного захисту населення проведено інформаційну онлайн-зустріч з батьками-вихователями та дітьми-вихованцями, які прослухали лекцію про необхідність дотримання правил пожежної безпеки, безпечного використання газових та електричних приладів. Під час бесіди фахівці надали сім’ям практичні рекомендації щодо дотримання основних правил пожежної безпеки у побуті та розповіли про наслідки від пожеж.

На прикладах реальних пожеж дорослі та діти дізналися про те, що до трагічних випадків найчастіше призводить людська неуважність, необережність у поводженні з вогнем, нехтування вимогами пожежної безпеки, у тому числі й дитячі пустощі з сірниками та запальничками.