1 червня 2021 року проведено лекцію суб’єктам пробації, які мають на утриманні дітей

Від: 01 червня 2021

01.06.2021 в приміщенні Довгинцівського районного відділу проведена лекція суб'єктам пробації, які мають на утриманні дітей з нагоди Міжнародного дня захисту дітей.

Старшим інспектором Євгеном Нікітенко, було проведено лекцію, із зазначенням загальних прав дітей які гарантуються міжнародним та національним законодавством.

В ході лекції батькам проінформовано та роз’яснено, основні права дітей та батьків, до прикладу:

- право на життя;

- право на охорону здоров'я і безоплатну кваліфіковану медичну допомогу;

- право на безпечні умови для життя і здорового розвитку;

- право на ім'я та громадянство;

- дитина має право вільно висловлювати свої думки;

- право на освіту;

- право на майно та житло;

- батько (-ки) або інші особи, які виховують дитину, несуть основну відповідальність за забезпечення в межах своїх здібностей і фінансових можливостей умов життя, необхідних для розвитку дитини.

В ході дискусії батьками було доповнено, що дитина має право також на піклування з боку батьків про її здоров'я, фізичний, духовний та моральний розвиток, на забезпечення батьками здобуття нею повної загальної середньої освіти, підготовку її до самостійного життя, повагу. Суб'єкти пробації які є батьками своїх дітей були обізнаними про заборону здійснювати будь-які види експлуатації дитини, застосовувати фізичні покарання та інші види покарань, які принижують людську гідність дитини.