Купатись в озері «Солоне» заборонено!

Від: 09 червня 2021

Купатись в озері «Солоне» заборонено!!!

До уваги мешканців району!

На території Довгинцівського району відсутні водні об’єкти облаштовані під місця масового відпочинку людей.

У балці між мікрорайонами «Східний-1» та «Східний-2,3», розташована штучно створена водойма, відома у народі як озеро «Солоне».

Дане озеро не призначене для купання, оскільки має небезпечний рельєф дна, та не відповідає вимогам ГОСТу 17.1.5.02-80 «Гігієнічні вимоги до зон рекреації водних об'єктів».

За хімічними та мікробіологічними показниками, проба води з озера «Солоне» не відповідає додатку № 11 до «Державних санітарних правил планування та забудови населених пунктів» затверджених Наказом МОЗ України від 19.06.1996 № 173 (відбір води проводився 26.04.2021 ВСП «Криворізький міський відділ лабораторних досліджень ДУ «Дніпропетровський ОЛЦ МОЗ України» у рамках моніторингу стану поверхневих водойм).

08 червня 2021 року посадовими особами виконкому районної в місті ради спільно з фахівцем ВЗЗ з ПНС Криворізького району ЦЗД ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області проведено обстеження прибережної захисної смуги.

З метою заборони купання в озері «Солоне» членами комісії було встановлено інформаційні щити з написом «Купатися заборонено», а також роздано буклети відповідної інформаційно-роз’яснювальної спрямованості.

Зважаючи на вищевикладене, виконком Довгинцівської районної в місті ради попереджає мешканців району, що купатися в озері – ЗАБОРОНЕНО!