Реєстрація та зміна місця проживання для мешканців Кривого Рогу, які мають паспорти у вигляді ID-карток доступні в режимі онлайн

Від: 31 серпня 2021

Реєстрація та зміна місця проживання – найпопулярніші адміністративні послуги. З травня 2021 року для мешканців Кривого Рогу, які мають паспорти у вигляді ID-карток ці послуги доступні в режимі онлайн.

Портал державних послуг «Дія» (https://diia.gov.ua/) надасть Вам можливість зареєструвати/змінити своє місце проживання чи Вашої малолітньої дитини не виходячи з дому, всього в декілька кліків.

В особистому кабінеті порталу «Дія» ви можете подати заяву на реєстрацію місця проживання за адресою вашого майна або за адресою іншого майна за умови згоди власника (у тому числі з одночасним зняттям з попереднього місця проживання), зняття з місця проживання. Електронна згода на реєстрацію місця проживання від власника (співвласників) житла зазначається у заяві під час її формування. Оплата адміністративного збору за реєстрацію/зняття з реєстрації здійснюється за допомогою програмних засобів Порталу Дія під час формування заяви перед її поданням.

Для успішного подання заяви інформація про майно має бути розміщена в реєстрі нерухомого майна (окрім випадку реєстрації місця проживання осіб віком від 14 до 18 років за адресою місця реєстрації батьків або одного з них), воно не має перебувати в іпотеці або довірчій власності.

Звертаємо увагу, що в разі реєстрації малолітньої дитини, батьки якої зареєстровані за різними адресами, реєстрація можлива за заявою матері чи батька дитини за обов’язкової згоди другого з батьків.