25 квітня 2018 року в рамках відзначення Дня пам`яті Чорнобильської катастрофи відбулися районні заходи з нагоди відзначення 32-ої річниці аварії на Чорнобильській АЕС

Від: 25 квітня 2018

В Довгинцівському районі до пам’ятного знаку «Криворіжцям – постраждалим при ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС» прийшли ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС, вдови померлих громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, члени Ради ветеранів Довгинцівського району, були покладені квіти до пам’ятного знаку.

У ході зустрічі присутні обговорили найболючіші питання сьогодення. Зокрема, мова йшла про компенсаційні виплати, пільги, медичне обслуговування та санаторно-курортне лікування, а також про пенсійне забезпечення учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС та потерпілих від Чорнобильської катастрофи.

Учасник ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС Латишев Олександр Васильович розповів присутнім про проблемні питання, на які давали відповідь на засіданні «круглого столу» в Дніпропетровській обласній державній адміністрації.

Вдова померлого учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Рукавець Лариса Андріївна зачитала вірші, присвячені ліквідаторам-чорнобильцям та виконала авторську пісню, присвячену пам’яті її чоловіка.

Після завершення мітингу в Свято-Богоявленському храмі відбулася поминальна панахида по померлим учасникам ліквідації наслідків аварії на чорнобильській АЕС.