27 квітня 2018 року проведено районну військово-патріотичну гру «Довгинцеве моє»

Від: 02 травня 2018

З метою формування свідомого ставлення до питань особистої та громадської безпеки, засвоєння теоретичних знань та розвиток практичних навичок поведінки в екстремальних ситуаціях, у рамках Програми реалізації молодіжної політики «Нова генерація Кривого Рогу» на 2016-2020 роки», комітетом у справах сім’ї та молоді спільно з відділом освіти, комітетом з фізичної культури і спорту 27 квітня 2018 року проведено районну військово-патріотичну гру «Довгинцеве моє». У заході взяли участь команди учнів 8-х, 9-х, 10-х класів із 9 загальноосвітніх навчальних закладів, зокрема: ГТЛ, КЗШ № 65, 81, 87, 88, 94, 108, 130, КСШ № 9.

Цьогоріч було розширено програму гри та включено нові інтелектуальні змагання з історії України, доби козаччини, українських військових формувань різних епох, сучасних збройних сил України. Досить цікавим та змістовним був конкурс звітів «Добре діло» та інтелектуальна гра-вікторина «Відун».

Учнівська молодь також мала можливість проявити свої вміння та навички при наданні першої долікарської допомоги, змагатись зі стрільби, метати гранати в ціль, орієнтуватись за азимутом по карті з визначенням відстані до об’єктів. На всіх етапах разом із юнаками змагалися і дівчата. Найцікавішою була естафета із передаванням рюкзака та воєнізована естафета «Десант», результати яких залежали від злагодження дій, дисципліни кожного учасника.

Кращими стали команди учнівської молоді КЗШ № 88, 108, 94. За підсумками кожна команда отримала грамоти, а переможці – кубки, подарунки від виконкому районної в місті ради.