24 серпня 2018 року відбулися районні урочисті, спортивні та культурно-мистецькі заходи з нагоди 27-ї річниці незалежності України

Від: 27 серпня 2018

Святкування дня незалежності України у Довгинцівському районі

24.08.2018 з 10.00 у парку «Ювілейний» відбулися районні урочисті, спортивні та культурно-мистецькі заходи з нагоди 27-ї річниці незалежності України.

Свято відкрилося театралізацією «Живи та міцній на радість, на славу, наша юна, рідна державо!», виступом міського муніципального оркестру та виступом кращих дитячих художніх колективів району. З привітаннями до жителів району та міста звернулися голова Довгинцівської районної в місті ради Ратінов Ігор Гарійович та заступник міського голови Подоплєлова Надія Леонідівна. В цей день найкращі представники району отримали нагородження.

На доріжках скверу розгорнулись презентації-виставки «Країна землеробів», «Країна ремісників», «Козацька країна», «Мистецька Україна», у яких яскраво було відображено тисячолітню історію, побут, традиції нашої держави, підготовлені загальноосвітніми навчальними закладами району.

Свою майстерність та вміння у приготуванні страв української кухні виявили на етно-фесті української їжі активісти територіальних комітетів, дошкільних та загальноосвітніх закладів району, районної ради ветеранів.

Чималий інтерес викликав у мешканців району яскравий фестиваль вуличної їжі «Food court», на якому об’єкти ресторанного бізнесу показали свою майстерність.

Велику зацікавленість у жителів району викликали виставки декоративних голубів та свійських тварин «Animal Planet», у яких взяли участь більш ніж 100 представників з різних куточків України.

Також працював «Спортивний майданчик» за участю фізкультурно-спортивних закладів району. Було проведено: районний шашковий турнір; спортивний турнір «Богатирські розваги»; спортивно-розважальна програма серед дітей «Веселі старти»; показові виступи з боротьби греко-римської, самбо, дзюдо, рукопашного бою та парашутного спорту.
Представники реєстрового козацтва «Інгульська паланка» для всіх присутніх готували в казані частування, а також продемонстрували показові виступи козаків з холодною зброєю.

Майстрині народних промислів проводили майстер-класи з бісероплетіння, вишивки, орігамі, боді-арту, виготовлення ляльки-мотанки, поряд було запропоновано до реалізації сувеніри, доробки з національною символікою.

Для всіх бажаючих були проведені майстер-класи з перукарського та швейного мистецтва, організовані державним професійно-технічним навчальним закладом «Криворізький навчально-виробничий центр».

Представники патрульної поліції також долучились до свята і провели вікторину з правил дорожнього руху, ознайомили дітей з роботою поліцейського, патрульним авто та спорядженням.

Великою популярністю користувались безкоштовні тест-драйви та прогулянки на конях, а також виставки автомобілів Volkswagen та Skoda.

Дуже цікавою та креативною була виставка, підготовлена бібліотеками району, де влучно були підібрано різні матеріали з «України вишиваної», «України духовної», «України талановитої», а також стилізовані інсталяції з книг.

Протягом всього дня проводились конкурсно-розважальні програми, вікторини, в яких кожен бажаючий міг взяти участь та отримати призи. Приємною несподіванкою став розіграш 200 л пального від мережі автозаправочних станцій «RLS».

Бурю емоцій та вражень викликав у прихильників рок-музики рок-фестиваль, на якому молоді та талановиті криворізькі рок-групи представили свою програму.

Свято завершилося диско-танцювальною програмою від DJ Walmond та святковим салютом.

За підтримки голови Довгинцівської районної в місті ради Ратінова Ігоря Гарійовича та депутата Криворізької міської ради Греська Валерія Володимировича для жителів району «Дружба» також у цей день було проведено святкові заходи з нагоди дня незалежності України. Було проведено молодіжно-розважальну програму «Я+Я=Молода сім’я», на якій молоді сім’ї району продемонстрували свої вміння та майстерність, та організовано майстер-клас з петриківського розпису, а також виставки від керівників гуртків декоративно-ужиткового напряму ЦДЮТ «Дружба». Жителів району вітали найкращі колективи ЦДЮТ «Дружба» та вокально-інструментальний ансамбль «С песней по жизни». Завершальним акордом святкового дня стала диско-танцювальна програма.