Постановою Кабінету Міністрів України від 26 липня 2018 р. № 595 внесені зміни до деяких законодавчих актів

Від: 29 серпня 2018

Постановою Кабінету Міністрів України від 26 липня 2018 р. № 595 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» внесені зміни до деяких законодавчих актів:

Постанова Кабінету Міністрів України від 2 серпня 2000 р. № 1192 «Про надання щомісячної грошової допомоги особі, яка проживає разом з інвалідом І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу, який за висновком лікарської комісії медичного закладу потребує постійного стороннього догляду, на догляд за ним».

«Якщо особа, яка звертається за призначенням допомоги на догляд, постійно проживає за зареєстрованим місцем проживання або місцем фактичного проживання особи з інвалідністю І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу, але має інше зареєстроване місце проживання, органи соціального захисту населення перевіряють відомості щодо неотримання допомоги на догляд за зареєстрованим місцем проживання такої особи з використанням інформаційних систем.

У разі, коли особа з інвалідністю І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу постійно проживає за зареєстрованим місцем проживання  або місцем фактичного проживання особи, яка звертається за призначенням допомоги на догляд, але має інше зареєстроване місце проживання, органи соціального  захисту населення перевіряють відомості щодо неотримання допомоги на догляд за зареєстрованим місцем проживання особи з інвалідністю з використанням інформаційних систем».

Постанова Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2001 р. № 1751 «Про затвердження порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми».

«Призначення і виплата державної допомоги сім’ям з дітьми здійснюється структурними підрозділами з питань соціального захисту населення районних, районних у мм. Києві та Севастополі держадміністрацій, виконавчих органів міських, районних у містах (у разі їх утворень) рад за зареєстрованим місцем проживання або місцем фактичного проживання заявника.

Допомога за місцем фактичного проживання призначається за умови неотримання зазначеної допомоги за зареєстрованим місцем проживання заявника. Перевірка відомостей щодо неотримання допомоги здійснюється органами соціального захисту населення з використанням інформаційних систем».

Постанова Кабінету Міністрів України від 24 лютого 2003 р. № 250 «Про затвердження Порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям».

«Призначення і виплата державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям здійснюється структурними підрозділами з питань соціального захисту населення районних, районних у мм. Києві та Севастополі держадміністрацій, виконавчих органів міських, районних у містах (у разі їх утворень) рад за зареєстрованим місцем проживання або місцем фактичного проживання заявника.

Соціальна допомога за місцем фактичного проживання призначається за умови неотримання зазначеної допомоги за зареєстрованим місцем проживання заявника. Перевірка відомостей щодо неотримання допомоги здійснюється органами соціального захисту населення з використанням інформаційних систем».

Постанова Кабінету Міністрів України від  22 лютого 2006 р. № 189 «Про призначення та виплати тимчасової державної допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце проживання їх невідоме».

«Тимчасова допомога призначається та виплачується за місцем проживання (перебування) одного з батьків, який утримує дитину, структурними підрозділами з питань соціального захисту населення   районних у мм. Києві та Севастополі держадміністрацій, виконавчих органів міських, районних у містах (у разі їх утворень) рад. Допомога за місцем фактичного проживання призначається за умови неотримання зазначеної допомоги за зареєстрованим місцем проживання заявника. Перевірка відомостей щодо неотримання допомоги здійснюється органами соціального захисту населення з використанням інформаційних систем».  

Враховуючи вищевикладене, з 01 серпня 2018 року особи, які звертаються до управління із заявою про призначення вищезазначених соціальних допомог за місцем фактичного проживання не надають довідку про неотримання допомог з місця реєстрації.