15 листопада 2018 року в Криворізькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 109 відбулись святкові заходи з нагоди 50-річного ювілею

Від: 16 листопада 2018

Відзначення ювілею Криворізької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 109

15 листопада 2018 року в Криворізькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 109 відбулись святкові заходи з нагоди 50-річного ювілею.

Що таке п’ятдесятиріччя в плинові історії? Лише непомітна мить.

А, наприклад, у шкільній біографії - то цілий відрізок життя. Що за цей час назбиралось у скрині шкільних цінностей? В ній – і невпинне підкорення навчальних вершин, і кропітке гравіювання педагогічного таланту, і щемливі фотомиті першовересневих дзвінків впереміш з травневими вальсами випускників.

Теплого вересневого ранку 1968 року, коли повноправною володаркою природи стала красуня осінь, вперше залунав дзвоник і велична споруда середньої школи № 109 наповнилася дитячим щебетом. Так розпочинається історія школи.

Нова школа, чотирьохповерхова красуня з білої цегли, зустрічала своїх перших школярів. Вона гостинно відкрила свої двері для 1500 дітей. Перший дзвоник пролунав для 258 першокласників. Педколектив складався з 60-ти педагогів.

За 50 років свого існування школі є чим пишатись. Більше 3-х тисяч учнів вийшли в самостійне плавання від її шкільного порогу. Понад 200 учнів нагороджені золотими і срібними медалями. Близько 80 відсотків випускників здобули і продовжують здобувати освіту у вищих навчальних закладах України та інших країн.

Школа - це насамперед – дух, пам’ять, традиції, наступність поколінь. Сьогодні, через 50 років, у школи велика педагогічна сім’я. А вчителі передають із року в рік шкільні традиції. Скільки дитячих сердець пройшло через їхні турботливі руки, скільки широких шляхів відкрили ці люди для своїх вихованців.

Ювілей – це завжди усмішки та квіти, вітання та подарунки, гості. З нагоди півсторіччя першим колектив закладу привітав голова Довгинцівської районної в місті ради Ратінов Ігор Гарійович. Як випускник цієї школи 2001 року, він зі словами особливої вдячності звернувся до своїх педагогів, висловив вдячність за нелегку, сумлінну вчительську працю, творчий пошук, самовідданість, добро і щедрість душі, високі досягнення, щоденну творчу роботу.

На урочистостях з нагоди 50-річчя від дня заснування школи були також присутні:

- колишній працівник школи, Дабіжа Микола Кирилович, Почесний громадянина міста, голова Криворізької міської організації ветеранів;

- випускник школи, Шаповалов Геннадій Анатолійович, голова Металургійної районної у місті ради.

У день святкування ювілею грамотами та відзнаками були нагороджені 30 працівників закладу. Директора школи Кіслова Сергій Юрійовича відзначено нагрудним знаком «За заслуги перед містом ІІ ступеня».