Профілактика повторної злочинності

Від: 17 квітня 2019

Профілактика повторної злочинності

10 квітня 2019 року, з метою виконання постанови міжвідомчої наради правоохоронних органів від 26 грудня 2018 «Про стан протидії рецидивної злочинності правоохоронними органами на територіальній юрисдикції Криворізької місцевої прокуратури № 1», представниками Довгинцівського районного відділу філії Центру пробації у Дніпропетровській області спільно із співробітниками Довгинцівського відділу поліції міста Кривого Рогу були проведені перевірки профілактичного характеру, осіб, які перебувають на обліку Довгинцівського відділу з питань пробації та які неодноразово вчиняли кримінальні правопорушення.

Під час вищевказаних перевірок із засудженими були проведені бесіди профілактичного характеру щодо недопущення вчинення ними повторних злочинів, відповідальність за їх вчинення.

Слід зауважити, що такі заходи профілактики злочинності та запобігання фактам вчинення правопорушень особами, які раніше судимі, мають важливе значення для виправлення засуджених. Під час проведення превентивних заходів за місцем проживання засуджених до них також залучаються рідні та близькі особи правопорушників. Як результат – засудженні відчувають відповідальність за вчинення повторних злочинів не лише перед Законом а і перед рідними та близькими. У більшості випадків саме другий вид відповідальності стримує засуджених від вчинення кримінальних правопорушень.