До уваги підприємців Криворіжжя!

Від: 24 червня 2019

До уваги підприємців Криворіжжя!

У рамках заходів міської Програми сприяння розвитку малого та середнього підприємництва на 2017 - 2020 роки (рішення міської ради від 21.12.2016 №1173, зі змінами) з міського бюджету вже другий рік виділяються кошти для надання часткової компенсації відсоткових ставок за кредитами, що надаються суб’єктам малого й середнього підприємництва на реалізацію проектів зі створення нових робочих місць (рішення виконкому міської ради від 23.05.2017 №253, зі змінами від 22.05.2018 №251).

Виплата часткової компенсації здійснюється в розмірі 75 % від фактично сплачених відсоткових ставок за кредитом через 6 місяців з моменту створення нових робочих місць від 1 до 3-х, за умови їх збереження.

Переможцями конкурсу проектів зі створення нових робочих місць вже стало 39 суб’єктів господарювання, з них 3 підприємця вдруге взяли участь у конкурсі. Суб’єкти господарювання-переможці конкурсу створюють від 5 до 1 нового робочого місця. З міського бюджету 15 переможців, які створили 24 нових робочих місця, вже отримали часткову компенсацію від 26,3 тис. грн. до 4,5 тис. грн. в залежності від кількості створених нових робочих місць та суми отриманого кредиту. Зазначені видатки з міського бюджету профінансовано у сумі 175,0 тис. грн.

Переваги надаються суб’єктам господарювання, які працевлаштовують найманих працівників на створенні нові робочі місця:

- у пріоритетних напрямах діяльності, що передбачено Стратегічним планом розвитку міста Кривого Рогу на період до 2025 року (рішення міської ради від 31.03.2016 №376), такими є виробництво будівельних матеріалів, розвиток високотехнологічного машинобудування, ІТ-сфери, транспорту й логістики);

- для молоді, яка не більше трьох років тому здобула освіту у вищих навчальних закладах І-ІV рівня акредитації;

- для громадян на перше робоче місце;

- для осіб з числа учасників антитерористичної операції на сході України, операції об’єднаних сил у Донецькій і Луганській областях;

- для громадян з числа внутрішньо переміщених осіб.

Мінімальна сума кредиту – 50,0 тис. грн., максимальна – 500,0 тис. грн.

Відповідно до ст. 13 Закону України «Про розвиток та державну підтримку малого і середнього підприємництва в Україні» на отримання часткової компенсації мають обмеження суб’єкти господарювання, які здійснюють діяльність з виробництва, реалізації тютюнових виробів, алкогольних напоїв, зброї, обміну валют тощо.

Через QR-код можна ознайомитися з Порядком використання коштів міського бюджету для надання часткової компенсації відсоткових ставок за кредитом, формами заяв на участь у конкурсі та проектом зі створення нових робочих місць.


Ціль міської влади – надання фінансової підтримки підприємцям Криворіжжя, залучення суб’єктів господарювання до створення нових робочих місць, виважена кредитна політика.

Контакти управління розвитку підприємництва виконкому Криворізької міської ради: каб. 512, 513, телефон: 92-25-89; електронна адреса: [email protected].

Підприємці, запрошуємо Вас до участі у конкурсі!