9 березня 2020 року виповнилось 206 років з дня народження Тараса Шевченка

Від: 10 березня 2020

09 березня 2020 року виповнилось 206 років з дня народження великого українського поета, художника, мислителя Тараса Шевченка.

У закладах загальної середньої освіти Довгинцівського району протягом тижня (02-06 березня) проводилися заходи на відзначення 206-ї річниці з дня народження Тараса Григоровича Шевченка.

У шкільних бібліотеках, кабінетах української мови і літератури, холах було розміщено тематичні стіннівки, книжкові полички, яскраві художньо-етнографічні експозиції. Пройшли відкриті уроки з української літератури, організовано роботу фотовиставок, художніх вернісажів, присвячених життєвому і творчому шляху Тараса Шевченка.

Проведено виховні години, години спілкування. Учні приймали участь у вікторинах, виставках ілюстрацій до творів Т.Шевченка, квестах юних філологів «Пізнаємо Кобзаря» (присвячений життю і творчості Т.Шевченка), у мовному тюнинзі «А я пишу рідною так…», меседжі «Золоте серце української – батьківської й материнської…», шоу-грі «Я знаю Шевченка», круглому столі «Шевченко з нами», конкурсі на кращу учнівську презентацію «Тернистий шлях Кобзаря», також було проведено екскурсії в музей етнографії з інтерв’юванням вчителів.