Роз’яснення щодо порядку виплати одноразової грошової допомоги у зв’язку з негативними наслідками поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19

Від: 08 квітня 2020

Управління праці та соціального захисту населення надає роз’яснення щодо порядку виплати одноразової грошової допомоги у зв’язку з негативними наслідками поширення на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, у сумі 1000 гривень окремим категоріям населення.

Виплата одноразової допомоги у зв’язку з негативними наслідками поширення на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, у сумі 1000 гривень окремим категоріям населення призначається та виплачується відповідно до Порядку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 1 квітня 2020 р. № 251.

Право на виплату одноразової грошової допомоги мають окремі категорії населення з числа:

- одержувачів державної соціальної допомоги особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю (крім осіб з інвалідністю з їх числа, які одночасно з допомогою отримують пенсію у зв’язку з втратою годувальника або державну соціальну допомогу дитині померлого годувальника, передбачену Законом України «Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю»);

- одержувачів державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю;

- одержувачів тимчасової державної соціальної допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату.

Виплата одержувачам одноразової грошової допомоги здійснюється через установи уповноважених банків відповідно до Порядку виплати пенсій та грошової допомоги через поточні рахунки в банках, або АТ «Укрпошта».

Перерахування структурними підрозділами з питань соціального захисту населення коштів на виплату одноразової грошової допомоги через установи уповноважених банків або через АТ «Укрпошта» здійснюється не пізніше наступного робочого дня після надходження коштів на рахунки зазначених органів.

У разі неможливості виплати одноразової грошової допомоги протягом п’яти календарних днів АТ «Укрпошта» забезпечує її виплату та доставку в межах виплатних періодів, але не пізніше 25 червня поточного року.