Роз’яснення щодо порядку виплати допомоги на дітей фізичним особам-підприємцям

Від: 06 травня 2020

Управління праці та соціального захисту населення надає роз’яснення щодо порядку виплати допомоги на дітей фізичним особам-підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування і належать до першої та другої групи платників єдиного податку.

Допомога на дітей призначається і виплачується фізичним особам-підприємцям за умови сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за усі місяці 2019 року або протягом усіх місяців 2019 року після державної реєстрації фізичної особи-підприємця.

Допомога на дітей призначається на період карантину та на один місяць після дати його відміни одному з батьків (опікуну) на кожну дитину до досягнення нею 10 річного віку (включно) у наступних розмірах:

- до 6 років – 1779 грн.;
- від 6 до 10 років – 2218 грн.

Для призначення допомоги на дітей заявник подає/надсилає управлінню праці та соціального захисту населення заяву за формою у паперовій або електронній формі.

У паперовій формі заявник подає такі документи:

- копія свідоцтва про народження дітей віком до 10 років;
- довідку з Пенсійного фонду України про сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (форма ОК-7);
- копію документа, що підтверджує право на постійне проживання в Україні (для іноземців та особи без громадянства);
- копію рішення районної, районної у мм. Києві та Севастополі держадміністрації, виконавчого органу міської, районної у місті ради, сільської, селищної, міської ради об’єднаної територіальної громади або суду про встановлення опіки (у разі здійснення опіки над дитиною).

У період карантинних заходів документи можуть бути надіслані через:

- відділення поштового зв’язку АТ «Укрпошта» на адресу:
м. Кривий Ріг,
вул. Дніпровське шосе, 16,
управління праці та соціального захисту населення.

Громадяни, які обиратимуть спосіб подання заяви про призначення допомоги в електронній формі, слід посилатися на стартову сторінку системи надання послуги з призначення допомоги – https://dopomoga2fop.ioc.gov.ua.

Довідки за телефоном: 0681881010.