17 серпня 2020 року у Довгинцівському районному відділі з питань пробації проведено добровільне тестування з виявлення інфекційних захворювань

Від: 17 серпня 2020

17.08.2020 до Довгинцівського районного відділу з питань пробації завітала соціальний працівник БО «Мережа» м. Кривого Рогу. Даний візит був вперше та мав мету провести добровільне тестування серед клієнтів пробації з виявлення таких інфекційних захворювань як ВІЛ та гепатит С, В.

Тестування на дані захворювання варто робити щонайменше раз на півроку, особливо тим, хто перебуває у категорії ризику. Процедура тестування є цілком безпечною, безкоштовною. Експрес-тест доволі простий у використанні та має досить високу достовірність. Всього декілька хвилин очікування і працівник оголошує результат. У випадку отримання позитивного результату тесту для підтвердження робиться повторний тест або людина перенаправляється для подальшого обстеження.

З кожним клієнтом пробації, що виявив бажання пройти експрес-тестування, проводилось консультування під час якого працівники організації дізнавалась про те, наскільки клієнти поінформовані про шляхи передачі ВІЛ та гепатитів, розповідали, яким чином вони можуть вберегти себе від інфікування і в чому полягає підступність цих вірусів. Нагадала про необхідність безпечної поведінки та проходження тестування у разі виникнення підозри щодо можливого інфікування. В даному заході взяло участь 26 підоблікових осіб.