Вітаємо усиновителів, прийомних батьків, батьків-вихователів, опікунів, піклувальників з Днем усиновлення

Від: 30 вересня 2020

В останній день вересня Україна відзначає день усиновлення. Служба у справах дітей виконкому Довгинцівської районної в місті ради вітає усиновителів, прийомних батьків, батьків-вихователів, опікунів, піклувальників. Це свято батьків та дітей, соціальних працівників та усіх причетних до цієї благородної справи, нашої держави в цілому, яка поступово втілює на практиці гасло "Чужих дітей не буває".

Усиновлення – це дуже відповідальний крок щодо прийняття в сім’ю дитини на правах народженої, з усіма правами та обов’язками, як з боку дорослих, так і з боку дитини. Усиновлювачі заслуговують на велику повагу та пошану оточуючих.

На теперішній час в Довгинцівському районі проживає 48 усиновлених дітей. Також функціонує 6 дитячих будинки сімейного типу та 5 прийомних сімей, в яких виховується 51 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Доброта і любов – головне, що ми повинні дарувати нашим дітям. Адже діти – це наша надія і наше майбутнє. Щоб ця надія здійснилася, ми, дорослі, повинні пам’ятати про свою відповідальність, піклуватися про кожну дитину. Особливо про дітей, які залишилися без батьківської опіки. Турбота про них – наша спільна мета, обов’язок суспільства, держави.

Напередодні свята співробітники виконкому Довгинцівської районної в місті ради та спеціалісти служби у справах дітей завітали з найкращими побажаннями та подарунками до прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу, які функціонують на території району та привітали батьків і їх вихованців.

Тим родинам, хто має бажання допомогти дітям, що ростуть без батьківської ласки та турботи, бажаємо не зупинятися, а допомогти знедоленим дітям, які чекають на вас.