До уваги депутатів Довгинцівської районної в місті ради VII скликання!

Від: 10 листопада 2020

До уваги депутатів Довгинцівської районної в місті ради VII скликання!

Відповідно до статті 3 Закону України «Про запобігання корупції», депутати місцевих рад є суб’єктами, на яких поширюється дія цього Закону.

Звертаємо Вашу увагу, що депутати місцевих рад, які припиняють діяльність, подають декларацію за період, не охоплений раніше поданими деклараціями, а саме: з 01.01.2020 по день припинення повноважень включно, обираючи тип декларації «перед звільненням». Зазначена декларація подається не пізніше 20 робочих днів з дня припинення повноважень.

Відповідно до статті 4 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», повноваження депутатів місцевої ради закінчуються в день відкриття першої сесії цієї ради нового скликання.

Також, відповідно до статті 45 вищевказаного Закону, депутати місцевих рад зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному вебсайті Національного агентства з питань запобігання корупції декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством.

Наступного року у період з 00 годин 00 хвилин 01 січня до 00 годин 00 хвилин 01 квітня року, депутати зобов’язані подати декларації за 2020 рік, але:

- депутати будь-якої ради – щорічну декларацію;

- депутати, чиї повноваження закінчились у 2020 році подають декларацію, як суб’єкти декларування, що припинили діяльність, обираючи тип декларації «після звільнення».

Суб’єкти декларування за неподання або несвоєчасне подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування несуть відповідальність, передбачену чинним законодавством України.