Криворізька північна ОДПІ Головного управління ДФС у Дніпропетровській області повідомляє

Від: 15 грудня 2017

Податкова знижка: термін повернення фізичній особі ПДФО

Відповідно до п.179.8 ст.179 розділу IV Податкового кодексу України від 02.12.2010 №2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) сума податку на доходи фізичних осіб, що має бути повернена платнику цього податку, зараховується на його банківський рахунок, відкритий у будь-якому комерційному банку, або надсилається поштовим переказом на адресу, зазначену в декларації, протягом 60 календарних днів після надходження такої податкової декларації.

Нагадуємо, що для отримання податкової знижки за 2016 рік у громадян залишилось менше місяця!
Відповідно до п.п.166.4.3 п.166.4 ст.166 ПКУ, якщо платник податку до кінця податкового року, наступного за звітним, не скористався правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, таке право на наступні податкові роки не переноситься.

Платники Криворізької північної ОДПІ звітують он-лайн

Криворізька північна ОДПІ нагадує, що завдяки роботі електронних сервісів ДФС України платники податків мають можливість безкоштовно підготувати і подати у режимі реального часу до органів ДФС електронну звітність, отримати необхідну послугу, довідку чи інформацію не виходячи з офісу чи дому.

Так, за 11 місяців 2017 року прийнято засобами телекомунікаційного зв’язку 92 % звітності, що на 2,7 % більше ніж у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Фахівці Криворізької північної ОДПІ під час спілкування з платниками податків постійно приділяють увагу перевагам функціонування електронних сервісів ДФС.

Також, платники, які подають звітність засобами телекомунікаційного зв’язку, можуть скористатися наступними електронними сервісами ДФС України, зокрема:

- електронний сервіс «Дізнайся більше про свого бізнес-партнера», що дає змогу оцінити податкові ризики діяльності з партнером по бізнесу;
- сервіс «Реєстр платників ПДВ» - інформує про зареєстрованих платників ПДВ;
- сервіс «Електронний кабінет платника податків» - персональне, автоматизоване робоче місце платника, за допомогою якого можна, зокрема підготувати, заповнити та подати звітність та ін.

Інформація стосовно діяльності органів ДФС України та роз'яснень податкового та митного законодавства