В умовах сьогодення українці вимушені зустрічати зимові свята з певними обмеженнями

Від: 25 грудня 2023

Закликаємо суб’єктів господарювання дотримуватись діючих обмежень щодо проведення заходів та наголошуємо, що у разі проведення корпоративних різдвяних чи новорічних заходів, суб’єкти господарювання мають забезпечити доступ відвідувачів закладів ресторанного господарства до укриттів під час оголошення повітряної тривоги.

Щодо часових обмежень, у Кривому Розі продовжує діяти комендантська година з 23:00 до 05:00 години. Тому закладам необхідно припинити свою діяльність щонайменше о 22.00 годині, з метою недопущення порушень часових меж перебування на вулицях та в інших громадських місцях відвідувачів і персоналу.

Нагадуємо, що з 06.11.2023 року на території України діє заборона на використання, реалізацію та передачу переважної більшості видів феєрверків, салютів та петард, визначена Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо використання та обігу піротехнічних виробів» №3039-IX від 11.04.2023. Пам’ятайте, що звукові і світлові сигнали можуть сприйматися, як звуки вибухів і завдати шкоди психічному здоров’ю, особливо, людей із посттравматичним синдромом.

Особливо посилено буде контроль за дотриманням суб’єктами господарювання встановлених обмежень у новорічну ніч з 31 грудня по 01 січня! За порушення законодавства у цій сфері та недотримання визначених обмежень, пов’язаних із порушенням тиші передбачена відповідальність, зокрема:

ст. 164 КУпАП (порушення порядку провадження господарської діяльності);

ст. 182 КУпАП (порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях);

ст. 195-6 КУпАП (порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів);

ст. 296 КК України (хуліганство).