До відома осіб з інвалідністю внаслідок війни та учасників бойових дій!

Від: 04 жовтня 2023


З метою забезпечення соціальної підтримки постраждалих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції та осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації у Донецькій і Луганській областях, та осіб, що беруть безпосередньо участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України, розпорядженням начальника Дніпропетровської обласної військової адміністрації від 18.09.2023 №339/0/527-23 затверджений Порядок використання коштів на забезпечення вищезазначеної категорії осіб санаторно-курортним лікуванням.

Право на санаторно-курортне лікування за кошти обласного бюджету мають особи, яким встановлено один з таких статусів:

- учасники бойових дій - відповідно до пунктів 19-21 частини першої статті 6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» (далі-Закон);

- особи з інвалідністю внаслідок війни - відповідно до пунктів 10-14 частини другої статті 7 Закону;

- учасники війни - відповідно до пункту 13 статті 9 Закону;

- постраждалі учасники Революції Гідності - відповідно до статті 16 Закону.

Відповідно до Порядку вищезазначені категорії осіб забезпечуються санаторно-курортним лікуванням згідно з медичними рекомендаціями в порядку черговості. Громадяни мають право вільного вибору санаторно-курортного закладу відповідного профілю лікування. Термін перебування у санаторно-курортному закладі 21 день. Поділ путівки та передача її іншій особі забороняється.

Для взяття на облік для забезпечення санаторно-курортним лікуванням особа чи її законний представник подають до управління праці та соціального захисту населення за зареєстрованим/задекларованим місцем проживання, а для внутрішньо переміщених осіб фактичним місцем проживання заяву, до якої додаються:

- довідка лікувальної установи за формою № 070/о;

- копія відповідного посвідчення, а учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни та учасники війни – також копію військового квитка (за наявності) та копію документа, що підтверджує безпосередню участь особи в антитерористичній операції чи заходах із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі стримування збройної агресії російської федерації у Донецькій та Луганській областях, та у заходах необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України (у разі відсутності у посвідченні ветерана війни посилання на норму Закону, відповідно до якої установлено статус);

- копія документа заявника, що посвідчує особу громадянина України;

- копія реєстраційного номера облікової картки платника податків або серія (за наявності) та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку про право здійснювати платежі за серією та номером паспорта).

Для отримання більш детальної інформації мешканці Довгинцівського району можуть звернутися до управління праці та соціального захисту населення за адресою: м. Кривий Ріг, вул. Дніпровське шосе,16, каб.110, або за телефоном: 0681881010.