Криворізька північна ОДПІ Головного управління ДФС у Дніпропетровській області повідомляє

Від: 03 жовтня 2017

Звернення на антикорупційний сервіс «Пульс» зменшились на 66 відсотків

За січень-серпень 2017 року на антикорупційний сервіс «Пульс» ДФС України надійшло 63 звернення від платників податків Дніпропетровської області, що на 122 звернення або на 66 відсотків менше, ніж за аналогічний період 2016 року. За тематикою найбільше всього платників звертались щодо:

● звітності та реєстрації накладних(32),

● щодо черг в Центрах обслуговування платників (2);

● відмови в прийнятті вхідної кореспонденції (3);

● перевищення терміну надання адмінпослуги (4);

● системи електронного адміністрування ПДВ (10),

● роботи органів ДФС (4).

Зменшення кількості звернень платників свідчить про налагодження партнерських відносин з бізнесом та громадськістю, прозоре адміністрування податків і зборів, а також про проведення упереджувальної та роз’яснювальної роботи з працівниками органів ДФС щодо дотримання чинного антикорупційного законодавства.

Антикорупційний сервіс «Пульс» ДФС України приймає звернення від громадян щодо можливих корупційних та кримінальних правопорушень у сфері службової діяльності працівників органів ДФС, переміщення через митний кордон України товарів з приховуванням або незаконним звільненням від митного контролю, утворення черг на митних постах та у Центрах обслуговування платників, відмови у записі на особистий прийом тощо.

Громадяни та суб’єкти господарювання мають можливість повідомити про неправомірні дії або бездіяльність працівників органів ДФС за телефоном   0800-501-007, обравши на інтерактивному голосовому автовідповідачі напрямок «4».

Для платників правобережжя м. Дніпра відбувся семінар з актуальних питань податкового законодавства

Днями фахівцями державних податкових інспекцій правого берега м.Дніпра проведено кущовий семінар для платників.

На семінарі податківцями надані роз’яснення деяких аспектів податкового законодавства. Особливу увагу приділено питанням, пов’язаним з блокуванням реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування (далі – ПН/РК). Розглянуто критерії, оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинення реєстрації таких ПН/РК в Єдиному реєстрі податкови накладних, податкові та бухгалтерські наслідки для покупця/продавця при блокуванні ПН/РК.

Присутнім надані практичні поради стосовно правильного формування пакету документів, достатніх для розблокування ПН/РК, та алгоритму дій платників у разі призупинення реєстрації ПН/РК.

Також на семінарі обговорювалось інші актуальні питання: включення неприбуткових підприємств, установ та організацій до Реєстру неприбуткових установ та організацій; особливості справляння рентної плати та екологічного податку; адміністрування єдиного соціального внеску тощо.

Наприкінці заходу платники отримали друковану продукцію з вищевказаної тематики, підготовлену фахівцями фіскальної служби.

Інформація стосовно діяльності органів ДФС України та роз'яснень податкового та митного законодавства